Vama Isaccea, februarie 2022

În aceste momente foarte dificile, în care Ucraina trece printr-un război nedrept și lipsit de orice logică, drumurile noastre de județ – pe care le-am documentat de atîtea ori pe FuturEast – au văzut pentru prima dată, după zeci de ani, scene greu de imaginat sau anticipat acum doar cîteva săptămîni. Or, pentru a nu rămîne singuri în fața mass-mediei și a imaginilor ce ne asaltează, publicăm fotografiile realizate la punctul de trecere a frontierei de la Isaccea de către Andreea Dorobăț, prietenă a blogului nostru și participantă la mobilizarea colectivă de la Tulcea.

Trecerea de la Isaccea, deschisă relativ recent, și-a demonstrat la maximum utilitatea și este punctul de pornire a noi drumuri pentru cei care sunt nevoiți să își părăsească astăzi casa. Dacă atacul Rusiei ne lasă în continuare fără prea multe cuvinte, am ales să încărcăm pe blog aceste fotografii pentru a documenta și puncta acest moment istoric.

În același timp, găsiți mai jos diferite sugestii de ajutor la îndemîna oricui:  

  • La nivel național, formularul acesta este una din primele inițiative guvernamentale ce încearcă să regrupeze diferite inițiative locale de sprijin, astfel că poate fi o primă opțiune pentru o donație sau un ajutor mai amplu.
  • Tot la nivel național, Uniunea Ucrainenilor din România poate fi contactată la numărul de telefon 0752 216 127 și puteți vedea concret de ce este nevoie la momentul de față.
  • La nivelul județului Tulcea, Crucea Roșie face o treabă foarte bună, astfel încât donarea unei sume de bani poate fi o opțiune pentru un ajutor rapid și eficient (în contul RO90BTRLRONCRT0P38206503). Acceptă și coordonează donații la sediul din strada 14 noiembrie, Tulcea, dar cel mai bine este să luați legătura cu ei în prealabil la 0240 512 213.
  • Tot la nivelul județului Tulcea, Primăria Isaccea coordonează un hotline pentru ajutor punctual la numărul de telefon 0240 506 600, iar ISU Tulcea poate să vă spună mai multe dacă preferați această variantă la 0758 114 996.
  • Pentru cei ce vor să se implice pe teren, Centrul Lotus din Tulcea (cu sediul pe strada Isaccei, Nr. 1A) are în acest prezent nevoie de voluntari pentru a ajuta la sortarea diferitelor donații.

În condițiile mobilizării de amploare în ajutorul Ucrainei, acestea nu sunt decît cîteva sugestii. Sperăm ca solidaritatea să continue și ca agresiunea Rusiei să înceteze în cel mai scurt timp pentru ca Ucraina, prin care ne plimbăm fără vreo grijă acum doi ani, să redevină spațiul armonios ce a inspirat, de altfel, ideea blogului FuturEast.

Lasă un comentariu

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑