Despre

FuturEast a apărut din interesul nostru pentru Est – un teritoriu ambiguu (geografic, cultural, politic) insuficient cartografiat în media din România.

Ocheanul nostru va fi întors, privind către Est: din Dresda și pînă la Vladivostok; de la cartierele de blocuri și pînă la nelipsitele mașini Jiguli; de la cvas și pînă la khinkali georgieni; de la Eisenstein la Boris Groys, și de la Dubravka Ugrešić la Viktor Țoi.

Motivele care ne împing spre Est sînt legate nu doar de încercarea de a combate imaginea Estului-ca-monolit, ci și de credința noastră că și acolo există autenticitate și viață pe bune chiar în ciuda unui climat social-politic adesea advers.

Aportul acestei platforme se dorește interdisciplinar, permițînd deschideri reflexive. Blogul își propune să contribuie la studiul acelor spații ce încă trăiesc în vremuri post: -comunism, -tranziție etc.

Ne dorim să extragem aceste teritorii din ghetoizarea pe care cursul istoriei a impus-o – luminîndu-le din alte unghiuri și încercînd să le pătrundem sensurile printr-un proces aplicat, critic, dar despuiat de jargon academic.

 

ECHIPA

Victor MOROZOV este critic de film și student la Trinity College Dublin.

Ioan SUHOV este pasionat de fotografie, absolvent de filosofie la UB și masterand în Anglia.

Amîndoi s-au născut la Tulcea, unde au trăit pînă nu demult.

 

 

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: