Lvov, iulie 2019

În fotografiile de mai jos găsiți cîteva cadre din Lvov. Realizate în iulie 2019, acestea vorbesc înainte de toate despre un anumit tip de peisaj urban ce m-a impresionat prin normalitatea cotidiană. Alegînd să îmi concentrez atenția pe zonele construite în anii ’70-’80, am început documentarea, alături de Victor, din centrul istoric al orașului, într-un autobuz ticsit de lume, care odată ajuns la destinație, în zonele de periferie, era și mai plin. Blocați în mulțimea de oameni, gestul de a lua și a da mai departe, spre șofer, banii de bilet ai celor ce urcau, devenise un reflex.

Odată dați jos, aerul umed de vară ne-a trezit la realitate: în timp ce călătoria noastră viza documentarea din exterior, pentru majoritatea celor care rezistau eroic în autobuz era doar o rutină. Cumva similar, ceea ce am resimțit în zonele mai periferice ale Lvovului a fost o adaptare la un întreg set de posibilități de viață ce sunt luate în primire așa cum se prezintă.

Astfel, am încercat să surprind nu doar arhitectura sistematică și terenurile de joacă, ci și spiritul persoanelor care le conferă viață. Senzația generală a fost că viața de cartier, conexiunile locale, simțul comunitar și absența fricii încă se mai pot găsi acasă.

Am văzut copii la joacă, adolescenți cu muzică pe telefon și pensionari care păreau să vorbească despre o întreagă lume. Am experimentat un sentiment de familiaritate, chiar ignorînd faptul că prezența noastră era, probabil, incomodă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: